lunduniversity.lu.se

CMES Podcasts

The Center for Middle Eastern Studies has produced two documentaries about the development in the Middle East during the last four years. The documentaries are mainly in Swedish but also include interviews in English.

Centrum för Mellanösternstudier har producerat två poddradiodokumentärer om det samtida Mellanöstern. Mer information och länk för att lyssna nedan.

Mellanöstern idag: Syrien - arabvårens ände (2014)

En poddradiodokumentär av Centrum för Mellanösternstudier vid Lunds universitet om inbördeskriget i Syrien och hur det påverkar människor i Syrien och i Sverige. Lyssna här.

Dokumentären är producerad av Centrum för Mellanösternstudier i samarbete Anton Berg och A-One Production.

Anton Berg är radiojournalist och har arbetat som reporter, programledare och producent för Sveriges Radio. Anton är en välkänd röst från P3 dokumentär och P3 Spel.

Samarbetet med Anton Berg är unikt i sitt slag vid Lunds universitet då det är första gången CMES gör en renodlad populärvetenskaplig produkt. Programmet finansieras av strategiska forskningsmedel som tilldelades 2012.

 

Mellanöstern idag: Svenskar som strider för IS (2015)

En podcast från Centrum för Mellanösternstudier, Lunds universitet. Producent och reporter är Karin Hållsten.

Programmet handlar om svenskar som valt att ansluta sig till Islamiska statens kamp i Syrien och Irak. Varför väljer svenskar att ansluta sig till en våldsbejakande terroristorganisation? Var sker rekryteringen? Medverkar gör bl.a. Dan-Erik Andersson, Leif Stenberg, Andrea Sjøberg Aasgaard, Spyros Sofos, Svante Lundgren, Daniel Norlander, Yassin Ekdahl.